Nieuwe caravans voor 2019: Alaria, Lunar en Venus

en verbeterde versie van het instapmodel van Venus is het grote nieuws van Lunar voor het seizoen 2019, terwijl het Quasar-assortiment het eerste 8ft-brede model krijgt

Het bedrijf Preston zegt dat met de markt nu niet zo uitbundig als een jaar geleden, het seizoen 2019 een jaar van consolidatie zal zijn.

Maar toch heeft het Venus-assortiment een aanzienlijke boost gekregen in de specificaties, met een radio / MP3-speler, een dual-fuel kookplaat, een Thetford K-serie oven en grill en een Sharp-magnetron die standaard aan de binnenkant worden geleverd, terwijl een AKS-stabilisator, lichtmetalen wielen, een reservewiel en een drager en een externe kastdeur zijn ook standaard buiten.

De nieuwe Venus beschikt ook over een grafiet gasflessenkast aan de voorkant, samen met nieuwe  wielkasten, een volledig A-frame en een skyview daklamp door het middenpad.

Nieuw model voor Ariva / Quasar  

Alle andere Lunar-modellen zijn daarentegen met niet meer dan £ 700 gestegen, waarbij de meeste met £ 500 zijn gestegen. Dat heeft ervoor gezorgd dat het hele Lunar-bereik nog steeds binnen de markt van sub £ 30.000 ligt, met Deltas £ 29.399.

De Ariva / Quasar-serie krijgt een nieuw acht-foot breed model, de 686. Dit vervangt de 586, en zal een zij-eethoek bevatten met een achter vast hoekbed naast een hoek-wasruimte. Het model was nog in aanbouw bij de lancering, met nieuwe wijzigingen die waarschijnlijk zullen worden aangebracht in het type planken tussen het vaste bed en de wasruimte en het type tafel dat in de zij-dinette wordt gebruikt. Het voltooide model zou zijn debuut moeten maken tijdens de Lawns-show in september.

Het assortiment als geheel krijgt opnieuw ontworpen lockerdeuren en dezelfde nieuwe Thetford-oven en Sharp-magnetron als de Venus. Stoffering is echter iets verwijderd van de door Joules geïnspireerde bloemenpatronen van afgelopen seizoen en komt nu in ‘Wenen’, terwijl hoekkasten in ‘Montana Oak’ en kastdeuren in ‘Matt Magnolia’ staan. Het bedieningspaneel is nu gelijk met de caravanwand, terwijl de satelliet-tvzoeker naar een meer toegankelijke locatie is verplaatst.

Andere verbeteringen 

Het Stellar / Lexon-assortiment heeft dezelfde interne verbeteringen ondergaan als de Quasar, met stoffering in ‘Verezzi’. 

Ondertussen komen Clubmans en Delta’s met nieuwe graphics en nieuwe deuren met witte gasflessenkasten, terwijl hun voorstoelen met ‘Loano’-stoffering en kastdeuren in ivoor zijn verbeterd met DAB-radio en nieuwe spots compleet met USB-aansluitingen. Keukens zijn verbeterd met dezelfde nieuwe oven en magnetron, maar ook met posi-locks op de overhead deuren van de kast en een beter bevestigingsmechanisme voor de schuifmanden.

Het Alde verwarmingssysteem wordt nu bestuurd door een ‘Lunar Assist’ touchscreen bedieningspaneel. Eén lay-out, de Delta RI, is alleen voor dit seizoen gedropt, terwijl Lunar naar manieren kijkt om de indeling van het transversale eilandbed te verbeteren. 

Wijzigingen in Alaria 

De grote verandering in het hoogwaardige Alaria-merk was ondertussen de keuze voor een nivelleersysteem. Alarias waren de eerste Lunar-gefabriceerde caravan die 8ft breed waren en vorig jaar werden ze geproduceerd met een E & P leveling-systeem.

Dit jaar komen ze echter uit op een systeem waar Lippert Components al meer dan een jaar met Lunar aan werkt. Dit hecht rechtstreeks aan het onderstel – en vereist dus een supersterke vloer – en er wordt gezegd dat dit minder stroom van de batterij verbruikt en minder kalibratie vereist dan het oude systeem.

Er kan ook een prijsverschil zijn, want hoewel Alarias in 2019 nu ook komt met dezelfde nieuwe USB-leeslampjes en DAB-radio als de Lexon, dezelfde nieuwe oven en magnetron en hetzelfde nieuwe ‘Lunar Assist “bedieningspaneel, prijzen voor alle drie de modellen zijn slechts £ 200 gestegen naar £ 33.799. Net als bij de Delta-reeks is de Alaria RI dit jaar om dezelfde redenen verwijderd.

Portfolio-brede wijzigingen 

Over het geheel genomen heeft Lunar het afgelopen jaar ook een bredere blik op de bouwprocessen besteed. Voor alle bereiken heeft dit geleid tot een vermindering van het aantal zichtbare schroef op fittingen en een vermindering van rand afwerking.